ČO POTREBUJEME:
10 porcií
2 ks cibuľa, 1 PL masti, 300 g hovädzie mäso, 300 g bravčové mäso, 3 ks zemiaky na zahustenie, 3 ks zemiaky na kocky, 2 strúčiky cesnaku, 1 ks mrkva, 1 ks petržlen, 5 ks paradajka, 2 ks paprika, rasca, soľ, 1 KL čierne mleté korenie, 1 PL mletá sladká paprika, kvapka pálivej omáčky (Mad dog 357)
POSTUP:
1. Očistenú cibuľu pokrájame a speníme na masti spolu s drvenou rascou. Potom pridáme nakrájané hovädzie mäso miešame a po 20 minútach pridáme bravčové mäso, čierne mleté korenie, mletú sladkú papriku, soľ a premiešame.
Podusíme a pridáme petržlen, celé zemiaky (na zahustenie ) a zalejeme studenou vodou. Prikryjeme pokrievkou a počas varenia občas premiešame. ( Studenú vodu už nedolievame, ak tak iba prevarenú teplú.)
2. Približne po 10 minútach varenia pridáme k mäsu petržlen. O trošku neskôr pridáme mrkvu, olúpané paradajky, papriku a ďalej varíme.
3. Tesne pred dovarením pridáme strúčiky prelisovaného cesnaku, na kocky pokrájané zemiaky.
4. Podľa chuti guláš ochutiť kvapkou pálivej omáčky Mad Dod 357.
Ak sú už zemiaky mäkké, máte vynikajúci guláš hotový.
Prajeme dobrú chuť.