S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Úvod » Výrobca » the ChilliDoctor » Chipotle chilli prášok 9 g


        

Chipotle chilli prášok 9 g

 

skladom

Namletý prášok z aromatických Chipotle, ktoré sú nezameniteľné pre svoju výraznú dymovú vôňu, ktorú skrátka musíte zažiť na vlastnej koži.

akcia


Transparentná história cien
Číslo produktu: P308
Výrobca: the ChilliDoctor
Chilli papričky: Mleté
Nákupom získate 3 body
bežná cena 3,40 EUR
naša cena:
2,80 EUR

do košíka:
  ks  

Kompletné špecifikácie

Chipotle chilli prášok 9 g

Pekne vyúdená a neskutočne voňavá

Posuňte svoje jedlá na úplne novú úroveň. Táto aromatická lahôdka sa o to postará. Jedná sa o údenú a sušenú verziu plne zrelých Jalapeño papričiek. V skutočnosti, asi 20% celkovej produkcie Jalapeño sa spotrebuje práve na výrobu Chipotle. Čo je dobre, pretože my túto chilli záležitosť milujeme a vy budete určite tiež!

Chipotle majú tmavo hnedú až čiernu farbu a výraznú dymovú chuť so sladkými podtónmi čokolády a orechov. Práve chuť orechov získavajú tieto papričky vďaka pekanovému drevu, na ktorom sa údia. Jedinečná je aj ich sladko-údená vôňa.

Paprička je slabo hrejivá. So svojou pálivosťou okolo 10 000-23 000 SHU je porovnateľná napr. s francúzskou papričkou Espelette, mexickou Guajillo, maďarskou feferónkou alebo s omáčkou Tabasco.

Od cisárskeho stola do celého sveta

Jalapeño sú, ako jedny z mála chilli papričiek, veľmi šťavnaté a dužinaté, čo sťažuje ich sušenie. Z toho dôvodu sa Jalapeño najprv údením dehydrujú a až potom sušia. Túto metódu prvýkrát u papričiek použili Aztékovia, ktorí zistili, že Jalapeño nemožno sušiť na slnku, ako ostatné chilli. Preto sa začali tieto papričky údiť podobne ako mäso. Navyše sa vďaka tomu nekazili tak rýchlo a mohli byť po dlhú dobu skladované. Takto spracované Jalapeño sa stali v Aztéckej ríši vysoko cenenou surovinou a boli využívané aj na prípravu jedál pre cisárske ceremoniály.

Až donedávna boli tieto údené papričky dostupné prevažne na trhoch v strednom a južnom Mexiku. Ich popularita však rástla aj v zahraničí, predovšetkým v USA a Kanade. Výroba a spracovanie Jalapeño papričiek sa tak začala rozširovať aj do severných oblastí Mexika, aby mohol byť lepšie zásobovaný juhozápad Spojených štátov.

Chipotle v kuchyni

Vďaka svojej aróme a chuti bývajú Chipotle dominantnou ingredienciou mnohých mexických jedál. Majú hrubšiu šupku, takže ak do jedla pridávate papričku celú, sú vhodnejšie skôr na pomaly varené a dusené jedlá. Dochutiť s nimi môžete hovädzie, kuracie alebo bravčové steaky. Skvele sa dopĺňajú s fazuľou, šošovkou a vajcami. Ich výraznú chuť oceníte tiež v marinádach na grilovanie, v salsa omáčkach, v nakladanej zelenine alebo v rôznych dipoch.

Komentáre

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

ZDlhOTBjO